УВАГА! Важлива інформація для вступників 2022 року

Шановні вступники!

Повідомляємо, що Національний університет цивільного захисту України здійснюватиме набір на навчання для здобуття вищої освіти у 2022 році як за державним замовлення, так і за кошти фізичних та юридичних осіб. Зазначаємо, що якщо на момент проведення вступної кампанії в місті Харків буде небезпечна ситуація, то вступні випробування для вступу на навчання до Національного університету цивільного захисту України будуть організовані в місті Черкаси про що ми обов'язково заздалегідь попередимо всіх вступників особисто та/або через комплектуючі підрозділи. 

Також зазначаємо, що у 2022 році для вступу на навчання за державним замовленням на основі повної загальної середньої освіти, вступнику необхідно буде скласти вступні іспити з математики та фізичної підготовки в університеті. Замість результату складання вступного іспиту з математики вступник, за його бажанням, може надати до університету результат складання мультипредметного тесту  або ЗНО з математики 2019-2021 років. 

Контрактна форма навчання - для вступу на навчання, вступнику необхідно буде написати мотиваційний лист. Абитурієнт завантажуватиме мотиваційний лист в електронному кабінеті під час подання заяви на вступ. Оцінювання листа здійснюватиметься за двома умовними критеріями на основі чого приймається рішення про зарахування вступника на навчання або у відмові щодо зарахування.

Більш детальну інформацію щодо вступу на навчання до університету Ви можете отримати, зателефонувавши за номерами: 050-251-07-21 або 063-106-85-83.

 

РОЗ’ЯСНЕННЯ ЩОДО ОСОБЛИВОСТЕЙ ОРГАНІЗАЦІЇ ВІДБОРУ КАНДИДАТІВ НА НАВЧАННЯ, ВСТУПНИХ ВИПРОБУВАНЬ ТА КОНКУРСНОГО ВІДБОРУ ДО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ УКРАЇНИ У 2022 РОЦІ (ВСТУП НА ДЕННУ ФОРМУ НАВЧАННЯ ЗА ДЕРЖАВНИМ ЗАМОВЛЕННЯМ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ КАДРІВ У СФЕРІ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ).

1. Вступники, які зареєстровані та мешкають на території регіонів, де не ведуться бойові дії, оформлюють особову справу відповідно до вимог наказу МВС № 197, тобто звертаються до найближчого державного пожежно-рятувального підрозділу за місцем постійного проживання (реєстрації).

2. Вступники, які проживали на території регіонів, де тривають бойові дії, та були евакуйовані (виїхали) у безпечні регіони на території України:

2.1. Звертаються до найближчого комплектуючого органу (державного пожежно-рятувального підрозділу) ДСНС України за місцем тимчасового проживання (реєстрації) та проходять процедуру відбору й оформлення на нього особової справи.

Комплектуючий орган зобов’язаний прийняти заяву на вступ та оформити особову справу за бажанням вступника як від територіального органу управління, де подається заява, так і від територіального органу управління за місцем його постійної реєстрації.

Наприклад: вступник евакуювався із Запорізької області до Чернівецької. У разі звернення до Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області вступник може попросити, щоб його особова справа була оформлена як від Головного управління ДСНС у Чернівецькій області, так і від Головного управління у Запорізькій області.

2.2. У разі неможливості звернення вступника до комплектуючого органу за місцем тимчасового проживання або відсутності у нього документів, необхідних для оформлення особової справи, вступник може за спрощеною процедурою надати документи за скороченим переліком (наведеним у підпункті 2.3) у вигляді електронних копій (скан-копії, фотокопії, знімки екрану з єдиного порталу державних послуг “ДІЯ” тощо) для формування своєї особової справи безпосередньо до Національного університету цивільного захисту України (далі – НУЦЗ України) на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.Увага! В темі електронного листа необхідно зазначити своє прізвище, ім'я та по батькові, а в тексті електронного листа – контактні дані (номери мобільних телефонів, додаткові електронні адреси тощо).

Після отримання електронних копій (скан-копій, фотокопій, знімків екрану з єдиного порталу державних послуг “ДІЯ” тощо) НУЗЦ України самостійно формує особову справу та інформує кадровий орган (за постійним місцем реєстрації вступника або за його вибором) про бажання вступника вступити на навчання, а також вказує найменування обраної ним спеціальності (освітньої програми).

2.3. Для формування особової справи за скороченим переліком (спрощеною процедурою) вступники на денну форму навчання разом із заявою подають до комплектуючого органу або НУЦЗ України:

  • заяву (копію заяви) на вступ (для отримання зразка натисніть)*;
  • копію документа (одного з документів), що посвідчують особу та громадянство України;
  • копію документа державного зразка про здобуту повну загальну середню освіту і додатка до нього (за наявності);
  • копію документа, який підтверджує право на спеціальні умови щодо участі у конкурсному відборі (за наявності);
  • згоду (копію згоди) на обробку персональних даних (для отримання зразка натисніть);
  • документи про проходження медичної (військово-лікарської) комісії (за наявності).

* – посаду, спеціальне звання, прізвище, ім’я, по батькові керівника органу (підрозділу) ДСНС Ви можете дізнатися за телефоном 063-106-85-83

3. Після опрацювання особової справи кожному вступникові особисто або через комплектуючий орган, що надіслав справу, буде повідомлено про час і місце проведення вступних випробувань.

4. Всі вступники, які вступають на навчання до НУЦЗ України на денну форму за державним замовленням, повинні пройти медичний огляд у порядку, визначеному наказом МВС № 197.

У разі відсутності у вступника висновку з результатами проходження медичної (військово-лікарської) комісії щодо його відповідності встановленим нормам, тимчасово створена медична комісія НУЦЗ України здійснить його медичне обстеження.

Остаточне рішення щодо висновку про придатність вступника до навчання буде ухвалено тимчасово створеною медичною комісією НУЦЗ України.

5. Для вступу на навчання за державним замовленням на основі повної загальної середньої освіти кожному вступникові необхідно буде скласти вступні іспити з математики та фізичної підготовки в НУЦЗ України. Замість результату складання вступного іспиту з математики вступник, за його бажанням, може надати до університету результат складання мультипредметного тесту або ЗНО з математики 2019-2021 років.


Більш детальну інформацію Ви можете отримати, звернувшись за телефонами:
щодо порядку оформлення особової справи вступника – 063-106-85-83;
щодо порядку складання вступних випробувань – 050-251-07-21.

 

Старший викладач-методист факультету Пліско Юлія Володимирівна: 

  • тел. 095-927-58-00 
  • тел. 093-312-36-79