По місцях козацької слави - екскурсія курсантів факультету оперативно-рятувальних сил

Курсанти факультету оперативно-рятувальних сил разом з начальником клубу Антоном Мирошниченко відвідали Музей археології Національного історико-культурного заповідника «Чигирин». В якому, в чотирьох експозиційних залах, зберігається понад 600 унікальних експонатів доби неоліту, енеоліту, бронзової та ранньої залізної доби. Найбільшу увагу привернули експозиції Скіфської доби - Мотронинське городище та виставковий зал - Період неоліту та енеоліту.

Відвідали резиденцію Богдана Хмельницького.

Також курсанти відвідали Троїцький Мотронинський жіночий монастир заснований в лісовому урочищі «Холодний Яр». За легендою, Мотронинський монастир був заснований ще до монгольського нашестя. Тоді на його місці стояла фортеця Мирослава — улюбленого воєводи Ярослава Мудрого. Повертаючись 1036 року після розгрому печенігів, Мирослав вирішив перевірити охорону фортеці і виставив свої човни у бойовому порядку. Вирішивши, що човни ворожі, дружина воєводи — Мотрона, наказала атакувати їх і вбила Мирослава. Дізнавшись про страшну помилку, Мотрона прийняла чернецтво і заснувала тут монастир, який став називатись Мотронинський.

На південному схилі Кириківського яру, на території урочища Холодного Яру, росте 1 100-літній дуб - названий на честь Максима Залізняка, котрий, разом з гайдамаками, спочивав та проводив наради на цьому місці за часів Коліївщини.

Всі учасники екскурсії отримали незабутні враження та масу позитивних емоцій!