Навчальна практика курсантів 3 курсу в територіальних підрозділах ДСНС #2

Курсанти факультету оперативно-рятувальних сил Національного університету цивільного захисту України продовжують опановувати обов’язки командира відділення в пожежно-рятувальних підрозділах. Зокрема, продовжується вивчення особливостей організації роботи щодо обслуговування пожежних рукавів, проведення перевірки джерел протипожежного водопостачання, а також відбувається постійне ознайомлення із пожежно-технічним оснащенням пожежно-рятувальних підрозділів.
Науково-педагогічні працівники факультету оперативно-рятувальних сил, у тому числі керівники навчальної практики курсантів, здійснюють постійну перевірку виконання здобувачами вищої освіти завдань відповідно до програми проходження навчальної практики. Зокрема, було перевірено: забезпечення здобувачів, на період практики, захисним одягом та спорядженням; стан виконання індивідуального плану навчальної практики та ведення щоденника практики; здійснення заходів, пов’язаних з вивченням тактико-технічних характеристик пожежно-технічного оснащення, яким комплектуються пожежно-рятувальні автомобілі державних пожежно-рятувальних частин. Також із курсантами обговорено проблемні питання, що виникають під час проходження навчальної практики в практичних підрозділах ДСНС.
Деякі курсанти університету, вже приймають безпосередню участь в заходах щодо ліквідації пожеж (пожежно-рятувальні підрозділи Київської та Дніпропетровської областей), що додатково підтверджує значення та ефективність проходження навчальної практики в практичних підрозділах ДСНС.