17 вересня - День Рятівника - бесіда кураторів із здобувачами вищої освіти

У період з 12 по 16 вересня 2022 року куратори факультету провели зустрічі з курсантами, під час яких були проведені бесіди на тему "17 вересня - День Рятівника".

17 вересня – День Рятівника, який був заснований указом Президента України від 12 вересня 2008 року. Датою свята було обрано 17 вересня, оскільки в цей день відзначається церковне свято на честь ікони Божої Матері "Неопалима купина". У центрі ікони — зображення Марії з немовлям. У народі «Неопалима Купина» вважається заступницею від пожежі та блискавки. Ця ікона захищає від пожеж і різних лих, що перекликається з роботою рятувальників.

  

У цю дату привітання отримують всі співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій: пожежні, фахівці з аварійно-рятувальних і пошукових робіт, сапери, водолази, кінологи та інші.

Після початку повномасштабної війни українські рятувальники щодня рятують сотні життів. Саме вони допомагають жертвам обстрілів вибратися із завалів, ліквідовують пожежі та розшукують загублених людей. Все це рятувальники роблять з ризиком для свого життя.