Навчальна практика курсантів 3 курсу в територіальних підрозділах ДСНС #3

Курсанти факультету оперативно-рятувальних сил Національного університету цивільного захисту України продовжують проходити навчальну практику на посаді командира відділення в підрозділах ДСНС.

Зокрема, продовжується вивчення району виїзду пожежно-рятувальних підрозділів; корегування комплексу заходів, що здійснюються для підтримання постійної готовності особового складу, техніки та оснащення чергових караулів (змін, відділень) до виконання завдань за призначенням; організації внутрішньої служби в пожежно-рятувальних підрозділах; виконання обов’язків командира відділення під час гасіння пожеж; ознайомлення з оперативним обліком та перевіркою джерел протипожежного водопостачання; організація контролю за своєчасним випробуванням пожежно-технічного та аварійно-рятувального обладнання, оснащення, устаткування та спорядження.

Також курсанти брали участь в заходах щодо ліквідації пожеж (пожежно-рятувальні підрозділи Івано-Франківської та Запорізької областей), та виїжджали на ДТП за участю легкового автомобіля (пожежно-рятувальні підрозділи Дніпропетровської області).

Протягом тижня науково-педагогічні працівники факультету оперативно-рятувальних сил здійснили перевірки виконання здобувачами вищої освіти завдань відповідно до програми проходження навчальної практики, а також зустрілися з керівниками навчальної практики від підрозділів ДСНС. У ході зустрічі з керівниками практик обговорили питання щодо особливостей умов проведення теоретичної та практичної підготовки здобувачів у закладах вищої освіти для покращення засвоєння вивченого матеріалу.