Навчальна практика курсантів 3 курсу в територіальних підрозділах ДСНС #4

Триває шостий тиждень проходження навчальної практики курсантами 3-го курсу факультету оперативно-рятувальних сил Національного університету цивільного захисту України у територіальних підрозділах Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Протягом перших чотирьох тижнів курсанти ознайомлювались із зоною виїзду підрозділу, тактико-технічними характеристиками пожежних та аварійно-рятувальних автомобілів, їх оснащенням, практично брали участь у проведенні обслуговування пожежно-технічного обладнання та оснащення, реєстрації результатів їх проведення.

На минулому тижні курсанти ознайомились з формами та методами виховної роботи з особовим складом відділення, порядком застосування заохочень та дисциплінарних стягнень. Взяли участь у проведенні занять з особовим складом чергового караулу.

Під час навчальної практики, у складі пожежно-рятувальних підрозділів, курсанти брали участь у ліквідації наслідків пожеж у Волинській, Дніпропетровській, Чернігівській та Полтавській областях.

Науково-педагогічні працівники факультету оперативно-рятувальних сил перевірили порядок проходження навчальної практики здобувачами у Волинській, Дніпропетровській, Львівській та Чернівецькій областях. Під час зустрічей було перевірено стан реалізації навчальної програми практики та ведення здобувачами звітної документації. Проведено бесіди з кураторами-наставниками від підрозділів, обговорено актуальність тематики навчальних занять по навчальним дисциплінам, які викладаються на факультеті. В бесідах з курсантами, акцентовано увагу на сумлінному ставленні до службових обов’язків, безумовному дотриманні правил внутрішнього розпорядку дня в підрозділі та особистої безпеки.