Відвідування екскурсії до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Аварія, що сталася в квітні 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, стала однією з найбільших катастроф в історії людства. Вибух на 4-му реакторі ЧАЕС спричинив потрапляння в атмосферу 300 мільйонів кюрі радіонуклідів. Для порівняння: атомна бомба, скинута на Хіросіму, це 5 мільйонів кюрі. 200 видів різних радіонуклідів потрапили в довкілля. Основне забруднення сформували цезій-137, стронцій-90, плутоній-239 і плутоній-240. А також йод-131. Унаслідок цієї катастрофи радіаційного забруднення зазнали понад 145 тисяч квадратних кілометрів території України, приблизно 5 тисяч населених пунктів. Вплив катастрофи відчули на собі також Білорусь, Швеція, Норвегія, Польща, Австрія, Швейцарія, Німеччина, Фінляндія, Велика Британія. 

14 грудня наша країна відзначає День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 10 листопада 2006 року Президентом був  підписаниі Указ № 945 про установу цієї пам’ятної дати. 14 грудня - день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Курсанти 1-го курсу відвідали Народний музей інституту, що розташований на території ЧІПБ ім. Героїв Чорнобиля,  де відвідали екскурсію до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС