Навчальна практика у практичному підрозділі: есе майбутнього начкара

Розповім про, напевно, найцікавіший період мого навчання в університеті. Пов’язаний він із навчальною практикою. Тривала вона майже чотири місяці, протягом яких я дізнався багато нового та цікавого, побував у різних ситуаціях, набув професійних навичок.
Під час проходження навчальної практики я понад п’ятдесят разів виїжджав на різні надзвичайні ситуації. Це були пожежі, дорожньо-транспортні пригоди, допомога населенню, аварійне відкривання дверей, мінування і навіть рятування котів. Звичайно, набуваєш професіональних навичок, але емоції, з якими зіткнувся, «зашкалювали». Я бачив і відчував горе людей, їх біль, страх та паніку. Запам’ятався мені виїзд на дорожньо-транспортну пригоду, де зіткнулись тролейбус та вантажний автомобіль. Ситуація була ускладнена тим, що це трапилося на мосту під час інтенсивного транспортного руху. Людей швидко евакуювали – їх було мало і ніхто, на щастя, не постраждав. Було дуже цікаво спостерігати за професійними діями колег, брати участь у допомозі ліквідації наслідків даної події та отримати безцінний досвід.
Ці чотири місяці стали найцікавішими та пізнавальними. Саме вони допомогли мені зрозуміти, що я зробив правильний крок, вирішивши пов’язати своє життя з професією рятувальника.