Робота кураторів факультету у другій декаді квітня 2023 року

Протягом другої декади квітня 2023 року кураторами факультету були проведені наступні заходи:

  • 19 квітня 2023 року, у рамках кураторської діяльності, з курсантами першого та третього курсів факультету оперативно-рятувальних сил було організовано та проведено гостьову лекцію доцентом кафедри української мови і літератури Сумського державного педагогічного університету імені А.С.Макаренка Наталією Громовою. Тема зустрічі була продиктована вимогами сьогодення й мала назву «Медіаграмотність сучасного фахівця як протидія воєнним викликам». Доповідачка є учасником проєкту «Вивчай та розрізняй інфомедійна грамотність», що проводиться за підтримки міжнародної ради наукових досліджень та обмінів IREX, посольств США та Великобританії, Академії Української преси і МОН України, а також учасником Міжнародного грантового проєкту від IREX «МЕДІА&ВЧИТЕЛЬський кампус». Лекція викликала велику зацікавленість курсантів, тому що торкнулася дуже актуальної теми, особливо в умовах військового стану.

 

 

  • Провели бесіду: "Професійна етика працівників ДСНС УКРАЇНИ". Загальні правила поведінки працівників ДСНС є узагальненням стандартів поведінки та доброчесності, які виробляються як на основі історичного досвіду трудової діяльності, так і на вимогах Конституції України та визначених законами України принципах державної служби, спрямованих на створення умов для підвищення авторитету діяльності ДСНС та зміцнення репутації працівників, а також довіри населення до них, інформованості громадян про поведінку, що слід очікувати від працівників ДСНС, та їх обов’язків. Етика працівника служби ДСНС України має свої особливості. Співробітники висунуті на передній край боротьби з вогнем і їх цінують, насамперед за такі якості як мужність, сміливість, рішучість, самовладання. Наряду з цим працівнику служби порятунку висувають і такі вимоги як гуманізм, турбота про людей. Однак бувають випадки, коли приходять скарги про грубість, невихованість працівника, неповаги до людини, коли заміст того, щоб проявити такт, витримку, увагу, проявляють байдужність, а іноді допускають і порушення законності. Виховання високих моральних якостей нерозривно пов'язане з удосконалюванням стилю роботи. Зараз вирішальне значення мають такі риси, як підвищення відповідальності, розвиток ініціативи, працьовитості, виховання свідомої дисципліни та нетерпимості до недоліків.

 

 

  • Відвідали Черкаський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Т. Г. Шевченка, де переглянули комедію відомого англійського драматурга Рея Куні "Не турбувати! Шаленство в готельному люксі". "Не турбувати! Шаленство в готельному люксі…" – одна з кращих комедій за останні десятиліття в Європі (написана в 1991 році) – відзначена премією Лоуренса Олів’є. Іронічна сатира на знайому всьому світові історію: впливовий політик і його секретарка – коханці – потрапляють в халепу. Події розкручуються щохвилини з такою швидкістю, що дух перехоплює; неочікувані повороти в сюжеті, кумедні витівки та репліки – все це створює атмосферу веселощів і, як результат, хороший настрій.