Представники факультету взяли участь у спеціальних навчаннях «Rescue Days Ukraine 2023»

22 квітня під керівництвом Проректора Національного університету з навчальної та методичної роботи Юрія Ключки, науково-педагогічних працівників факультету оперативно-рятувальних сил Костянтина Остапова та Романа Коваленко курсанти факультету оперативно-рятувальних сил, пожежної безпеки та цивільного захисту взяли участь у спеціальних навчаннях «Rescue Days Ukraine 2023». Дані навчання поєднують теоретичні знання з практичним відпрацюванням різних локацій, пов’язаних з найскладнішими дорожньо-транспортними пригодами.

Учасників навчали ліквідовувати наслідки аварій, працювати з сучасним спецобладнанням та рятувати травмованих. Також підчас навчань було представлено різні зразки новітньої пожежно-рятувальної техніки та обладнання вітчизняного та європейського взірця.

 Учасники тренувань відпрацьовували 3 навчальні локацї: ДТП з автомобілем перевернутим на дах; ДТП з боковим ударом автомобіля; ДТП з потраплянням легкового автомобіля під причіп вантажного автомобіля.

Дані навчання є надзвичайно ефективними для майбутніх рятувальників, адже це дає їм можливість навчитися  застосовувати нове аварійно-рятувальне обладнання та застосовувати найновіші методики рятування людей  підчас ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод з використанням передового європейського досвіду.