Експериментальні дослідження, щодо застосування інноваційної техніки пожежогасіння

24 липня на навчальному полігоні Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України науково-педагогічні працівники кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт факультету оперативно-рятувальних сил Національного університету цивільного захисту України сумісно з співробітниками компанії «Firesecurity», яка реалізує обладнання датської компанії «Firexpress» в рамках виконання науково-дослідної роботи «Дослідження засобів гасіння пожеж з комбінованою подачею піно-водяних вогнегасних речовин в аерозольному стані» провели експериментальні дослідження, щодо застосування мобільних засобів пожежогасіння.
Компанія «Firexpress» є однією із найкращих у світі виробників високоефективних мобільних засобів пожежогасіння. В основі високої ефективності та мобільності обладнання лежить розроблений та запатентований компанією метод тонкого розпилення пінно-водяного розчину, що дає можливість значно зменшити витрату води і як наслідок, зробити засоби пожежогасіння легкими та мобільними.
Під час проведення дослідження відбувалося гасіння модельних вогнищ пожеж класів А та В із застосуванням мобільного модуля з резервуаром для води на 150 літрів із насосною станцією з бензиновим двигуном та мобільним пневматичничним модулем на 50 літрів. Поставлена мета та задачі дослідження при застосуванні мобільних засобів пожежогасіння компанії «Firesecurity» виконані в повному обсязі.