Представники НУЦЗ України взяли участь у спеціальних навчаннях «Rescue Days Ukraine 2023»

  14 та 15 вересня під керівництвом начальника факультету оперативно-рятувальних сил Романа Пономаренка, начальника кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт Андрія Лісняка та доцента кафедри Костянтина Остапова курсанти факультету оперативно-рятувальних сил, пожежної безпеки та цивільного захисту взяли участь у спеціальних навчаннях «Rescue Days Ukraine 2023». Навчання поєднують теоретичні знання з практичним відпрацюванням різних локацій, пов’язаних із найскладнішими дорожньо-транспортними пригодами.

  Учасників навчали ліквідовувати наслідки аварій, працювати з сучасним спецобладнанням та рятувати травмованих. Також під час навчань було представлено різні зразки новітньої пожежно-рятувальної техніки та обладнання вітчизняного і європейського виробництва.

  Учасники тренувань відпрацьовували 5 навчальних локацій: ДТП з автомобілем перевернутим на дах; ДТП з боковим ударом автомобіля; ДТП з в'їздом автомобіля у будівлю; ДТП з потраплянням легкового автомобіля у водойму; ДТП на мосту.

  Такі навчання є надзвичайно ефективними для майбутніх рятувальників, адже це дає їм можливість навчитися  застосовувати нове аварійно-рятувальне обладнання та сучасні методики рятування людей  під час ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод з використанням передового європейського досвіду.