На навчальному полігоні Національного університету цивільного захисту України співробітники компанії «Firesecurity» представили інноваційну техніку

7 жовтня на навчальному полігоні Національного університету цивільного захисту України по вул. Баварська співробітники компанії «Firesecurity» представили інноваційну техніку та обладнання для пожежогасіння здобувачам вищої освіти університету. Компанія “Firesecurity” реалізує обладнання датської компанії «Firexpress», що являється однією із найкращих у світі виробників високоефективних мобільних засобів пожежогасіння. В основі високої ефективності та мобільності обладнання лежить розроблений та запатентований датською компанією «Firexpress» метод тонкого розпилення пінно-водяного розчину, що дає можливість значно зменшити витрату води і як наслідок зробити засоби пожежогасіння легкими та мобільними.

Так було презентовано мобільний модуль з ємністю для вогнегасної речовини 50 л і мобільний модуль з резервуаром для води на 150 л, насосною станцією та бензиновим двигуном. Окрім мобільних засобів також був представлений пожежний ствол з подвійною форсункою розпилювача «Firexpress», що дозволяє використовувати два різні способи гасіння пожеж. Один, розпилюючи у вогні тонкорозпилений пінно-водяний розчин для поглинання тепла, та інший – подачею концентрованого струменя для гасіння твердих горючих матеріалів, а також ЛЗР і ГР. 
Окрім наочного показу мобільних засобів пожежогасіння була продемонстрована їх ефективність під час гасіння двох осередків пожежі, а саме це розлитої ЛЗР що горить та пожежі, що виникла на транспортному засобі.