11-13 жовтня 2021 року на базі Національного університету цивільного захисту України тривав триденний третій навчальний тренінг

11-13 жовтня 2021 року на базі Національного університету цивільного захисту України тривав триденний третій навчальний тренінг для керівників підрозділів радіаційного, хімічного та біологічного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій в рамках Проєкту «Посилення спроможності України щодо реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з небезпечними хімічними речовинами».

 

Організаторами заходу є координатор проєктів ОБСЄ в Україні, Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Національний університет цивільного захисту України. У заході взяли участь представники Координатора проєктів ОБСЄ в Україні, донорів проєкту, представники Апарату та навчальних закладів ДСНС, експерти. Від факультету в тренінгу брали участь начальник кафедри спеціальної хімії та хімічної технології Олена Тарахно та доцент кафедри спеціальної хімії та хімічної технології Марина Чиркіна.

 

13 жовтня 2021 року в університеті (вул. Баварська,7) відбувся заключний етап тренінгу, на якому фахівці підрозділів ДСНС з радіаційного, хімічного та біологічного захисту відпрацювали дії пожежно-рятувальних підрозділів під час реагування на інцидент з небезпечною хімічною речовиною, включаючи евакуацію потерпілих, блокування витоку речовини, знезараження персоналу та цивільного населення.

 

Курсанти 4-го курсу (навчальна група ХТк-18-243), які навчаються за освітньо-професійною програмою «Радіаційний та хімічний захист» взяли участь у навчаннях в якості потерпілих. Це дозволило їм не тільки підвищити фаховий рівень вмінь, спостерігаючи за діями «старших колег», але й «відчути» на собі тягар постраждалих.