27-28 жовтня 2021 року у Вінниці відбулися навчально-методичні збори зі спеціалістами територіальних органів ДСНС України

Представниця кафедри спеціальної хімії та хімічної технології  НУЦЗУ прийняла участь у навчально-методичному зборі в Вінниці.

 

 

27-28 жовтня 2021 року у Вінниці відбулися навчально-методичні збори зі спеціалістами територіальних органів ДСНС України, де взяла участь доцент кафедри спеціальної хімії та хімічної технології Марина ЧИРКІНА.

Доцент кафедри спеціальної хімії та хімічної технології, старший лейтенант служби ЦЗ Марина ЧИРКІНА з 27 по 28 жовтня 2021 року прийняла участь у навчально-методичному зборі зі спеціалістами територіальних органів ДСНС України, до повноважень яких належать питання щодо організації та здійснення заходів радіаційного і хімічного захисту населення і територій, що відбувся у Вінниці.

 Також участь у заході взяли представник апарату ДСНС Геннадій Долбіков,   виконуючий обов’язки начальника Головного управління ДСНС України у Вінницькій області Олег Андрущенко,  національний спеціаліст проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Анна Предвічна, а також представники територіальних органів ДСНС зі всієї України.

Під час проведення навчально-методичного збору розглядалися та обговорювалися основні вимоги законодавства, актів Президента України, Уряду, МВС та ДСНС України щодо організації радіаційного та хімічного захисту, проведено аналіз стану радіаційного та хімічного захисту в регіонах країни,  усі запрошені були ознайомлені з сучасними засобами радіаційного та хімічного контролю.

Доцентом кафедри СХХТ факультету ОРС, старшим лейтенантом служби ЦЗ Мариною ЧИРКІНОЮ зроблено доповідь на темою: «Імплементація Директиви Севезо ІІІ в Україні».

В рамках заходу для всіх учасників семінару було проведено практичне навчання по ліквідації умовної аварії на  хімічно-небезпечному об’єкті ТОВ «Аграна Фрут Україна», а також ознайомлення з організацією взаємодії органів місцевого самоврядування та спеціалізованих служб цивільного захисту при виникненні аварійних ситуацій, пов’язаних з небезпечними хімічними (радіоактивними) речовинами в Ситуаційному центрі Вінницької міської ради.