Фахівчиння кафедри спеціальної хімії та хімічної технології НУЦЗ України взяла участь у спеціалізованих навчаннях у м. Варшава

 18 вересня заступниця начальника кафедри спеціальної хімії та хімічної технології факультету оперативно-рятувальних сил Марина Чиркіна -Харламова стала учасницею навчань інструкторів за напрямком реагування на загрози CBRNe, які проходять у Варшаві в рамках проєкту «Підтримка ДСНС України щодо оперативного реагування на хімічні, біологічні, радіологічні і ядерні загрози (CBRNe)», який реалізовується Академією Пожежництва (Головною Школою Пожежної Служби) Державної Пожежної Охорони Республіки Польща в рамках реалізації Плану співпраці розвитку у 2023 році (за номером DWR/ADM 2023/006/2).
  Заступниця начальника кафедри спеціальної хімії та хімічної технології факультету оперативно-рятувальних сил НУЦЗ України Марина Чиркіна-Харламова виступила з доповіддю "Організація навчального процесу у сфері радіаційного та хімічного захисту".
  У навчаннях залучені фахівці пожежно-рятувальних підрозділів Львівської, Тернопільської, Рівненської, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської областях. А також представники закладів вищої освіти Львівської та Харківської областей.
 Після привітання ректора Пожежної Академії та виступів українських представників польські інструктори ознайомили слухачів з основною інформацією щодо хімічних, біологічних, радіаційних та ядерних загроз, сучасними приладами радіаційного контролю та розвідки, засобами індивідуального захисту, методами деконтамінації, а також обговорили питання радіаційного та біологічного захисту.