Фахівці НУЦЗ України в прифронтових населених пунктах Запоріжжя вивчають досвід роботи підрозділів ДСНС у воєнних реаліях

  2 жовтня робоча група фахівців НУЦЗ України у складі начальника факультету оперативно-рятувальних сил Романа Пономаренка, доцента кафедри спеціальної хімії та хімічної технології факультету оперативно-рятувальних сил Наталії Мінської, доцента кафедри організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт факультету цивільного захисту Максима Демента, заступника начальника кафедри інженерної та аварійно-рятувальної техніки факультету оперативно-рятувальних сил Станіслава Виноградова, а також доцента кафедри наглядово-профілактичної діяльності факультету цивільного захисту Юлії Безуглої відправилась у відрядження до Запорізької області. Науковці університету мають на меті ознайомитися з передовим досвідом підрозділів ГУ ДСНС у Запорізькій області, які вимушені виконувати свої службові обов’язки під ворожими обстрілами.
  Представники НУЦЗ України вже побували у с. Степногірськ, де працюють рятувальники 6 ДПРП. Цей населений пункт розташований в 5 кілометрах від «сірої зони». На місці науково-педагогічні працівники університету перейняли досвід організації діяльності підрозділу, побуту пожежних-рятувальників, а також вивчили облаштування захисних споруд.
  Крім того, ознайомилися з матеріально-технічною базою групи радіаційного, хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Запорізькій області. Та взяли участь у роботі мобільного класу з мінної безпеки для населення.
   Робота з цього напряму триває. Отриманий досвід буде впроваджено в освітньо-професійній програмі для здобувачів вищої освіти НУЦЗ України.