Фахівці НУЦЗ України долучилися до функціонування мобільного класу протимінної безпеки у громадах Запоріжжя, а також провели профорієнтацію в прямому ефірі віжн-радіо «На дотик» (відео)

  Триває відрядження групи науково-педагогічних працівників університету до ГУ ДСНС Запорізької області. Фахівці НУЦЗ України вивчають досвід колег-рятувальників, а також активно беруть участь у просвітницьких заходах з населенням області. Так, 3 жовтня, спільно з фахівцями ГУ ДСНС Запорізької області, науково-педагогічні працівники університету були залучені до роботи мобільного класу мінної безпеки.
  Науково-педагогічні працівники НУЦЗ України ознайомили громадян з алгоритмом дій у випадках виявлення підозрілих предметів. Розповіли про найпоширеніші види боєприпасів, які по собі залишає ворог.
  Під час заходу представники НУЦЗ України провели профорієнтаційну роботу з тутешньою молоддю щодо перспектив навчання у закладі вищої освіти ДСНС та актуальності професії рятувальника. Після цього начальник факультету оперативно-рятувальних сил Роман Пономаренко та доцент кафедри наглядово-профілактичної діяльності факультету цивільного захисту Юлія Безугла виступили в прямому ефірі запорізького віжн-радіо «На дотик».
Також фахівці НУЦЗ України поспілкувалися з приводу організації професійно-технічного навчання з начальницею навчального пункту ГУ ДСНС України у Запорізькій області Іриною Остапенко.
  Крім того, науково-педагогічні працівники університету відвідали випускницю НУЦЗ України, яка наразі обіймає посаду начальниці служби охорони праці ГУ ДСНС України у Запорізькій області. На зустрічі порушили питання щодо розслідування нещасних випадків в органах і підрозділах ДСНС в районі ведення воєнних (бойових) дій.