Загрози аварій на радіаційно-ядерних об’єктах: фахівчиня НУЦЗ України - тренер заходу в Києві, реалізованого в межах Програми підтримки ОБСЄ для України

23 жовтня у Києві розпочався тренінг з основ реагування на радіаційні загрози у рамках реалізації проєкту «Посилення спроможності України щодо реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з небезпечними хімічними речовинами». Захід реалізовано в межах Програми підтримки ОБСЄ для України. Учасниками тренінгу є профільні співробітники ДСНС та ДСПУ, а також залучені представники апарату територіального органу, до повноважень якого належить питання організації (координації) заходів радіаційного захисту населення, та підрозділу радіаційного, хімічного та біологічного захисту (РХБЗ) Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту.
В першій групі слухачів з питань радіаційної безпеки - фахівці з Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської та Львівської областей, а також представники Консультативної місії Європейського Союзу.
Зустріч розпочалася з привітання Старшої спеціалістки проєктів Програми підтримки ОБСЄ для України - Анни Предвічної. У відкритті тренінгу також взяв участь Директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС Віктор Вітовецький.
Як тренер, заступниця начальника кафедри спеціальної хімії та хімічної технології факультету оперативно-рятувальних сил Національного університету цивільного захисту України - Марина Чиркіна-Харламова, ознайомила присутніх із загрозами, пов'язаними з аваріями на радіаційно-ядерних об'єктах, а також привела характеристику факторів ураження.