В Національному університеті цивільного захисту України на факультеті оперативно-рятувальних сил проведено круглий стіл

  27 жовтня в Національному університеті цивільного захисту України на факультеті оперативно-рятувальних сил проведено круглий стіл «Об’єднання теорії та практики – запорука підвищення готовності оперативно-рятувальних підрозділів до виконання дій за призначенням». В заході, який відбувся в онлайн форматі, взяли участь практичні працівники ГУ ДСНС України в областях та у м. Київ, Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Ромни Сумської області) та науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти.
  Зі словами привітання виступили проректор з наукової роботи – начальник науково-дослідного центру НУЦЗ України, Заслужений діяч науки і техніки України, доктор технічних наук, професор Володимир Андронов та начальник факультету оперативно-рятувальних сил НУЦЗ України, доктор технічних наук, професор Роман Пономаренко.
  В ході пленарного засідання було обговорено актуальні проблеми щодо підвищення готовності оперативно-рятувальних підрозділів до виконання дій за призначенням в умовах воєнного стану з урахуванням поглядів практичної, освітньої та наукової діяльності.
  З доповідями виступили: Олексій Пуга, начальник Управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС України у Запорізькій області; Іван Пікалов, інженер хіміко-радіологічної лабораторії групи РХБЗ АРЧ АРЗ СП ГУ ДСНС України у Черкаській області; Олександр Федоров, начальник хіміко-радіометричної лабораторії частини радіаційного, хімічного та біологічного захисту Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України; Юрій Буц, доктор технічних наук, професор, професор кафедри метрології та безпеки життєдіяльності Харківського національного автомобільно-дорожнього університету, а також науково-педагогічні працівники НУЦЗ України. З завершальним словом виступив начальник кафедри СХХТ факультету оперативно-рятувальних сил кандидат технічних наук Євген Слепужніков та подякував учасникам заходу.
  Під час засідання круглого столу учасники обмінялися науковими напрацюваннями, досягненнями, знаннями та вміннями. Отримані результати будуть об’єднані в збірці круглого столу, як тези доповідей, та знайдуть своє застосування в практичній, освітній та науковій діяльності.