Заступниця начальника кафеди СХХТ Марина Чиркіна-Харламова взяла участь у тренінгу з основ реагування на радіаційні загрози для фахівців Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Державної прикордонної служби України.

  З 23 по 28 жовтня тривав тренінг з основ реагування на радіаційні загрози для профільних співробітників ДСНС та ДПСУ в межах проєкту «Посилення спроможності України щодо реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з небезпечними хімічними речовинами» у м. Київ. Тренінг організовано в межах реалізації Програми підтримки ОБСЄ для України. У заході брали участь дві групи фахівців з 23 областей України, а також представники від Консультативної місії Європейського Союзу.
  Серед учасників тренінгу була заступниця начальника кафедри спеціальної хімії та хімічної технології Марина Чиркіна-Харламова, яка отримала подяку за організацію та проведення тренінгу з основ реагування на радіаційні загрози для фахівців Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Державної прикордонної служби України.
   Практичний курс навчання проходив на території Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України. Під час практичної частини тренінгу учасники мали змогу відпрацювати одягання спецодягу та індивідуальних засобів захисту; провести вимірювання джерел радіації: бета та гама випромінювання та виявлення радіаційних елементів у автомобілі, одязі та інших повсякденних речах; ознайомитися з організацією та проведенням аварійно-рятувальних робіт на території, що забруднена унаслідок радіаційної аварії.