На факультеті оперативно-рятувальних сил провели годину гуманітарних знань

08.11.2023 року о 15:30 на факультеті оперативно-рятувальних сил було проведено годину гуманітарних знань з курсантами 1-го та 4-го курсу, а також НПП факультету з теми «Служба цивільного захисту – роль та місце у забезпеченні національної безпеки держави. ДСНС: структура, завдання, функції, керівний склад»

 В рамках проведення години гуманітарних знань додатково було організовано онлайн-зустріч з Т.в.о. начальника управління реагування на надзвичайні ситуації підполковником СЦЗ Чабаненко Дмитром, начальником Пологівського районного управління полковником СЦЗ Голіньком Юрієм та начальником оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у Запорізькій області полковником служби ЦЗ Сичовим Олександром. Онлайн-зустріч було організовано за результатами нещодавнього відвідування робітниками факультету Запорізького гарнізону.

 Під час зустрічі практичними працівниками ГУ, які є і стейкхолдерами ОПП «Пожежогасіння та аварійно-рятувальні роботи», були підняті питання щодо забезпечення життєдіяльності підрозділів ГУ під час дії воєнного стану,  особливості розташування пожежно-рятувальної техніки під час ведення бойових дій. Були озвучені можливі зміни в програмі навчання здобувачів вищої освіти, для більш якісної підготовки до виконання обов'язків за призначенням у тому числі в умовах ведення активних бойових дій. Також представники ГУ звернули увагу на важливі якості лідера серед курсантів. Ця зустріч дала змогу курсантам 1-го курсу дізнатися щось нове та зрозуміти до чого прагнути, а 4-го курсу - зрозуміти на що звернути увагу та доопрацювати перед початком роботи в гарнізоні. Зустрічі з працівниками ГУ планується проводити і надалі.

Наприкінці заходу начальником факультету оперативно-рятувальних сил Пономаренко Романом було проведено нагородження НПП сертифікатами за участь у засіданні круглого столу «Об'єднання теорії та практики - запорука підвищення готовності оперативно-рятувальних підрозділів до виконання дій за призначенням».