Фахівчиня НУЦЗ України бере участь у РХБЯ- тренінгу з відбору зразків та аналізу проб у забруднених зонах у м. Бад-Ноєнар-Арвайлер (Федеративна Республіка Німеччина)

11 грудня 2023 року в місті Бад-Ноєнар-Арвайлер на базі Федеральної академії цивільного захисту та цивільної оборони розпочався РХБЯ-тренінг з аварійного відбору зразків. Захід проходить у рамках реалізації двостороннього проєкту "Посилення можливостей України у сфері цивільного захисту IV" між ДСНС та Федеральним відомством Федеративної Республіки Німеччини щодо захисту населення і допомоги у надзвичайних ситуаціях (ВВК).
Державну службу України з надзвичайних ситуацій представила делегація із 9 осіб, серед яких представники Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України, Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України, Управління забезпечення Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС, Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС в Одеській області, Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС в Чернігівській області та Національного університету цивільного захисту України.
Представником від університету виступила заступниця начальника кафедри спеціальної хімії та хімічної технології факультету оперативно-рятувальних сил Марина Чиркіна-Харламова.
Протягом першого дня учасники тренінгу ознайомились із комплектом для відбору проб, алгоритмом щодо процедур відбору проб під час надзвичайних ситуацій для аналізу хімічного, біологічного та радіоактивного забруднення, а також із засобами індивідуального захисту.