Начальник кафедри ІтаАРТ Андрій Калиновський взяв участь в ознайомленні з практичною діяльністю підрозділів ОРС ЦЗ

Відповідно до листа Департаменту персоналу від 09.06.2023 р. № 28-10535/285, з метою покращення якості освітнього процесу, особливо в частині практичної складової, а також вдосконалення умінь та навичок науково-педагогічного і керівного складу закладів вищої освіти цивільного захисту щодо підготовки професійних фахівців для потреб ДСНС, з 11 по 15 грудня 2023 року начальник кафедри інженерної та аварійно-рятувальної техніки факультету оперативно-рятувальних сил Андрій КАЛИНОВСЬКИЙ взяв участь в ознайомлені з передовим досвідом виконання завдань за призначенням практичними підрозділами Головного управління ДСНС України у Харківській області.

     В процесі відвідування відбулося ознайомлення з практичною діяльністю підрозділу, визначення проблемних питань та надання методичної допомоги з питань організації і виконання завдань за призначенням. Набутий досвід буде впроваджено у подальшій підготовці кваліфікованих фахівців сфери пожежної безпеки.

    Під час візиту, на виконання окремого доручення ДСНС від 21.12.2022 № В-976 «Про ефективне застосування спеціальної та аварійно-рятувальної техніки», було підготовлено і знято матеріал, щодо підготовки навчальних відеофільмів з питань роботи із обладнанням яким оснащуються САРМ-В та САРМ-С. Зазначені відеофільми незабаром з’являться на ютуб-каналі кафедри ІАРТ, для впровадження в системі службової підготовки та первинній підготовці водіїв та особового складу підрозділів ДСНС.