Заступниця начальника кафедри СХХТ Марина Чиркіна-Харламова взяла участь у РХБЯ-тренінгу у Німеччині та отримала сертифікат

У м. Бад-Ноєнар-Арвайлер на базі Федеральної академії цивільного захисту та цивільної оборони Німеччини завершився тренінг зі здійснення відбору та аналізу проб в забруднених зонах.
Даний захід проходив в рамках реалізації двостороннього проєкту "Посилення можливостей України у сфері цивільного захисту IV" між ДСНС та Федеральним відомством Федеративної Республіки Німеччини із захисту населення і допомоги у надзвичайних ситуаціях (ВВК).
В тренінгу взяла участь делегація представників Державної служби України з надзвичайних ситуацій. НУЦЗ України презентувала - заступниця начальника кафедри спеціальної хімії та хімічної технології факультету оперативно-рятувальних сил Марина Чиркіна-Харламова.
Мета участі у тренінгу - підвищення кваліфікації у сфері реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з хімічною та радіоактивною небезпекою. Під час навчального заходу були отримані необхідні знання та практично відпрацьовані навички здійснення відбору та аналізу проб у зонах, забруднених радіоактивними та небезпечними хімічними речовинами.
По завершенню навчання всі учасники отримали сертифікати. Набуті навички та знання будуть проваджені під час викладання освітніх компонент професійного спрямування, а основні стратегії щодо алгоритму дій особового складу та процедур відбору проб під час надзвичайних ситуацій для аналізу хімічного та радіоактивного забруднення -  для досягнення необхідних програмних результатів навчання освітніх програм "Радіаційний та хімічний захист" за першим (бакалаврськими) та другим (магістерським) рівнями вищої освіти.