Практична підготовка для викладачів НУЦЗ України

Як кажуть, практика – запорука успіху і ніколи не пізно вчитись, а тим більш, вдосконалювати свої навички, якщо ти викладач.
Так, 05 квітня науково-педагогічні працівники факультетів цивільного захисту, оперативно-рятувальних сил та пожежної безпеки на одному із занять перетворились на здобувачів вищої освіти. Викладачі взяли участь у своєрідних комплексних навчаннях з гасіння «внутрішніх» пожеж та домедичної підготовки.
Одягнувши оперативне спорядження, фахівці відпрацювали елементи розвідки пожежі, роботи з пожежними стволами, особливостей роботи ланок газодимозахисної служби в умовах високих температур у вогневому модулі контейнерного типу. Навчання провели начальник кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт Андрій Лісняк та старший викладач цієї ж кафедри Сергій Шевченко. Серед тих, які навчались, була і заступниця начальника кафедри спеціальної хімії та хімічної технології Марина Чиркіна-Харламова. Вона вперше стала учасницею таких навчань та у спорядженні увійшла до вогневого модуля. Відпрацювала всі елементи заняття на «відмінно» і визначила, що таке випробування – для справжніх чоловіків і жінок.