Практика для майбутніх фахівців НУЦЗ України з радіаційного, хімічного та біологічного захисту

04 квітня 2024 року для курсантів 4-го курсу факультету оперативно-рятувальних сил Національного університету цивільного захисту України було проведено додаткове заняття з практичного відпрацювання алгоритму дій під час відбору зразків.
Додаткове заняття з теми «Практичне відпрацювання алгоритму дій при відбору зразків на місці події» для здобувачів вищої освіти 4-го курсу провела заступниця начальника кафедри спеціальної хімії та хімічної технології Марина Чиркіна-Харламова. 
Під час проведення заходу курсанти ознайомилися з методами проведення спеціальних процедур з відбору зразків та вибором необхідного обладнання.
Здобувачі вищої освіти на практиці відпрацювали дії при підготовці до процедури з відбору зразків. Також відпрацьовано методи визначення місць і схеми відбору зразків та визначення складу й завдань групи з відбору зразків. Також курсанти на практиці змогли відпрацювати  організацію дій з відбору зразків на місці події та здійснити процедури з відбору проб, які потенційно містять небезпечні хімічні речовини.