Стажування НПП кафедри інженерної та аварійно-рятувальної техніки факультету оперативно-рятувальних сил в практичних підрозділах ДСНС

Протягом першого тижня Олександр ПОЛІВАНОВ ознайомився зі структурою та основними задачами 1 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Херсонській області, з обов'язками начальника 1 ДПРЗ, з правилами безпеки праці під час несення служби, проведення аварійно-рятувальних робіт, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у складних умовах, в тому числі внаслідок обстрілів. Ознайомився з керівними документами, які регламентують діяльність 1 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Херсонській області.

     Відвідав місцеву пожежну команду в Херсонській області у селі Дар’ївка (відкрито у 2023 році) та взяв участь у перевірці повноти підготовчих робіт для відкриття пожежного депо (планується відкриття у 2024 році) у селі Лиманець Дар’ївської сільської громади Херсонського району Херсонської області України. Також взяв участь у перевірці стану укриття в Лиманецькому ліцеї Дар’ївської сільської ради. Пояснив голові військової селищної адміністрації та директору ліцею правила вступу до Національного університету цивільного захисту України.

     Виїжджав на ліквідацію пожеж. Одна з цих пожеж була пов’язана із загоранням складського приміщення недіючого підприємства, що відбулося після чергового обстрілу зі сторони країни агресора в одному з мікрорайонів м. Херсон. Інша пожежа відбулася в квартирі житлового будинку в одному із районів міста. На цій пожежі під час розвідки, рятувальники в кисневих апаратах у квартирі, де виникла пожежа, виявили жінку та винесли її на вулицю. Після чого її передали медикам. Ще одна жінка змогла за допомогою рятувальників спуститись драбиною з прибудови до будинку.