В НУЦЗ України відбулося відкрите семінарське заняття англійською мовою

04 червня в Національному університеті цивільного захисту України відбулося відкрите семінарське заняття англійською мовою. Захід з освітньої компоненти «Організація служби і підготовки» з теми «Documents of the fire brigade. The daily activities of rescuers in different countries» провів заступник начальника кафедри пожежної та рятувальної підготовки факультету оперативно-рятувальних сил університету Олександр Черкашин для здобувачів вищої освіти 3-го курсу факультету оперативно-рятувальних сил.
Напочатку заняття здобувачі ознайомилися з відео-туром до пожежно-рятувальної частини Вімблдон, що розташована у південно-західному передмісті Лондона (Fire Station Tour – Wimbledon). Під час демонстрації відео були доведені вимоги безпеки праці до розміщення пожежно-технічного оснащення та обладнання, а також службових приміщень пожежно-рятувальної частини. Семінар продовжив здобувач Владислав Безименний з доповіддю про особливості несення караульної служби пожежно-рятувальних підрозділів країн Франції, Греції, Італії та Фінляндії. Під час доповіді здобувач акцентував увагу на особливості та порядку несення служби рятувальниками пожежно-рятувальних підрозділів, основні їх завдання та порядок залучення до гасіння пожеж і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.
Далі здобувачі розподілилися на дві групи і за допомогою різноманітних он-лайн платформ в ігровій формі виконували різні завдання, відповідали на запитання, зображали розклади виїздів пожежно-рятувальних підрозділів відповідно до отриманих завдань, підбивали узагальнені підсумки з усіх вивчених тем освітньої компоненти.
За результатами семінару, здобувачі показали високі знання, якісне володіння вивченим матеріалом і продовжили вдосконалювати свої навички щодо володіння професійними термінами англійською мовою.