Начальник факультету оперативно-рятувальних сил НУЦЗ України Роман Пономаренко продовжує набувати практичного досвіду у Запорізькому гарнізоні

Наразі триває стажування та набуття практичного досвіду на посаді заступника начальника ГУ ДСНС України у Запорізькій області начальника факультету оперативно-рятувальних сил Романа Пономаренка.

Так, протягом перебування у Запорізькому гарнізоні очільник факультету взяв участь у дводенному тренінгу з домедичної допомоги для надзвичайників на базі Головного управління, проведений інструкторами ЦСП «Перший»:

Ознайомився з особливостями комплектування та порядком застосування автомобіля відділення БПЛА та взяв участь у практичному запуску мультикоптерів:

Cтав учасником виконання робіт із життєзабезпечення постраждалого населення, зокрема, доставки гуманітарної допомоги (гуманітарних вантажів), забезпечення функціонування пунктів надання допомоги населенню, забезпечення аварійним електроживленням об’єктів критичної інфраструктури в умовах вогневого ураження м. Гуляйполе, м. Оріхів, смт. Степногірськ:

ознайомився із матеріально-технічною базою, оснащенням і комплектацією та тактико-технічними характеристиками пожежно(аварійно)-рятувальних автомобілів, що стоять в оперативному розрахунку ДПРЧ. Роман Пономаренко взяв участь у практичному занятті з використанням спеціальної аварійно-рятувальної машини важкого типу (САРМ-В) разом із рятувальним відділенням групи рятувальних робіт аварійно-рятувальної частини з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій:

Також представник університету вітав команду дружин юних рятувальників та пожежних «Незламні» запорізької школи №88, яка виборола першість серед 482 команд всієї України, і провів профорієнтаційну роботу серед запорізьких школярів.